петък, 7 август 2015 г.

Доматена супа с овче /козе/ сирене


 
Продукти: 450 г обелени пресни домати, 1 неголяма глава лук, 1-2 скилидки чесън, 3 с.л. зехтин, 1 ч.л. доматена паста, 1 с.л. равна брашно, 1 ч.л. червен пипер /по желание/, 200 мл зеленчуков бульон, 1 с.л. свежи листа от чубрица, 1 с.л. мед, 60 г прясно овче или козе сирене, 1 равна ч.л. сол, 1/3 ч.л. смлян бял /чер/ пипер, 1-2 резенчета лимон.

Начин на приготвяне: Нарежете лука и чесъна ситно.Запържете ги в 1 и ½ с.л. зехтин за около 3 мин. Добавете размитите в малко вода брашно, доматена паста и червен пипер /по желание/. Разбъркайте и наливайте постепенно зеленчуковия бульон. След това сложете нарязаните на ситно, обелени домати. Варете 15 мин. след завирането на умерен огън под похлупак. Разбърквайте периодично. Снемете от огъня. Пасирайте.
Смесете солта, черният пипер, меда, накълцаните свежи листа чубрица, настърганата кора от лимона и сока от лимона. Пасирайте ги. Сложете ги отгоре на супата и леко разбъркайте. Накрая поръсете с прясно сирене. Сервирайте охладена.

Добър апетит!

1 коментар: