сряда, 10 юни 2015 г.

Печени гъби с бекон на фурна


 
Лесна за изпълнение, бърза за направа и вкусна рецепта. Може би всеки от нас готвещите си има такива рецепти за спешни случаи.

Продукти: 500 г гъби печурки със средна големина, 100 г пушен бекон, 2 стръка пресен лук, ½ чаена лъжица червен пипер, 1/3 чаена лъжица смлян чер пипер, 2 супени лъжици бяло вино, 1 супена лъжица пресен копър, 60 г настърган кашкавал, 70 г краве масло, сол на вкус.
Вода – 100 – 150 мл

Начин на приготвяне: Гъбите, почистваме, изрязваме пънчетата и измиваме. Подреждаме ги в съд за печене – тава, дъното на който сме залели с малко вода. Поръсваме отгоре със сол, чер и червен пипер. На всяка гъба слагаме по тънко резенче масло, което да ги покрива изцяло. Добавяме нарязаният лук и виното, и печем 20 мин на 200 градуса предварително загрята фурна. След което изваждаме, обръщаме гъбите обратно, слагаме нарязаният на тънки ивици бекон и печем още 15 мин. Готово!
Сервираме ги топли, поръсени с накълцан пресен копър, настърган кашкавал и залети със соса останал в тавата след печенето.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар