неделя, 1 март 2015 г.

Яхния от гъби

Продукти: 600 г пресни гъби, измити и изчистени, 1 връзка пресен лук, 1 стрък чесън, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, 1 ч.л. смлян червен пипер, 1 с.л. едросмляна лютеница, 1/3 ч.л. смлян черен пипер, 2 с.л. с връх брашно, 80 г краве масло /може зехтин за готвене или олио/, 2-3 щипки стрита суха чубрица, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Нарежете гъбите на дребно. Задушете ги в маслото за 5-6 мин. на умерена температура.Прибавете нарязаните  лук,чесън, задушете около минута. После червеният пипер и леко размитото в малко вода брашно. Задушете още около минута. Налейте около 300-350 мл топла вода и размитата лютеница. Оставете на слаб огън да къкри около 20 мин. Бъркайте периодично да не загори. Накрая поръсваме с накълцания магданоз, черният пипер, чубрицата и солта. Снемаме от огъня и оставяме 15 мин. захлупено ястието да се омесят ароматите.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар