петък, 4 юли 2014 г.

Сини домати и чушки със сос

Необходими продукти
2
бр. средно големи сини домата
8
бр. по едър зелен пипер
4-5 бр.добре узрели едри домати
1
бр. глава лук - средно голяма
2
бр. яйца
4
бр. скилидки чесън - нарязани на ситно
1 и 1/2 к.ч. брашно
2 к.ч. олио
4-5 стръка магданоз

Начин на приготовление:
Обелваме и нарязваме сините домати на филийки с дебелина около половин сантиметър. Посоляваме и оставяме да се оцеждат около час.Изпичаме и обелваме пипера, оставяме го да поизсъхне, иначе ще поеме много брашно. В дълбок съд /тенджера/ загряваме олиото. Овалваме в брашното сините домати и пипера, и изпържваме от двете страни до зачервяване. Подреждаме ги в правоъгълна тавичка от огнеупорно стъкло.В тенджерата без да вадим загрятото олио слагаме ситно нарязания лук да се поизпържи , прибавяме обелените и настъргани на едро ренде домати.Бъркаме докато се сгъстят - около 10мин., прибавяме ситно нарязания чесън двете разбити яйца и бъркаме още около минута. Сваляме от огъня и заливаме наредените в тавичката сини домати и пипер. Поръсваме със ситно нарязания магданоз.Слагаме всичко това да се запече във фурната - 200 градуса, докато хване лека коричка отгоре.


Добър апетит!
 
 
 
Може да си направите ястието и само с 16 червени чушки, без сини домати. Всички останали продукти и начина на приготвяне не се променят.
 

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар