четвъртък, 8 май 2014 г.

Яйца в саханче

Продукти за една порция:
2 бр.яйца
1/2 домат
1/4 главичка кромид лук
2 с.л. масло
50 г настърган кашкавал
2 с.л. доматен сос
сол на вкус

пресен магданоз

Начин на приготвяне: Ситно нарязания лук се задушава с масло в саханчето. Прибавя се очистения от кората и семки, ситно нарязан домат.Получената смес се запържва около 4-5 мин., залива се с разбитите посолени със сол яйца, посипва се с настъргания кашкавал и се запича във фурната на 200 градуса 12-15 мин..
Когато се извади се прибавя доматен сос по края на саханчето и поръсва с магданоз.
П.П. Саханчето е с диаметър 18 см .


Добър апетит!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар