неделя, 6 април 2014 г.

Агнешка чорба

Продукти: 500 г агнешко месо, 3 с.л.краве масло, 1 връзка пресен лук, 1 с.л. пресен магданоз, 1 с.л. пресен джоджен, ½ с.л. пресен девисил, 1 морков, 1 стрък пресен чесън, 1 кафена чашка ориз, 2 бр. яйца, 2 ч.л. червен пипер, ½ ч.л. смлян черен пипер, ½ ч.ч. кисело мляко,1 ч.л. лимонов сок /оцет/ , сол на вкус.

Начин на приготвяне: Почистеното от ципите и измито месо нарязваме на малки хапки и задушаваме в мазнината, заедно с нарязаният лук, чесън и морков. Заливаме с 1.5 литра вода и варим на умерен огън под похлупак докато месото омекне. Отне ми малко повече от 45мин. Прибавяме изчистеният и измит със студена вода ориз.Когато оризът се свари – около 25 мин., го сваляме от огъня и прибавяме застройката - разбитите и омесени яйца, кисело мляко и лимонов сок. Подправяме със сол на вкус, поръсваме с черния,червения пипер, нарязаните на ситно зелени подправки. /Ако желаете можете да сложите подправките 1 мин. преди да свалите ястието от огъня/.
Някой в коментарите спомена за застройка само с яйце, ето как изглежда.
застройка само с яйце

Добър апетит!

2 коментара: