сряда, 23 април 2014 г.

Пролетна салата


Ако се чудите какво да правите останалите варени яйца след Великден, ето моето предложение. Една нетрадиционна салата.

Продукти: 300 г картофи, 500 г пресен спанак, 2-3 бр. сварени яйца, 500 г цедено кисело мляко, 50 г краве масло, 2 стръка пресен лук, 1 стрък пресен чесън, без листата, 125 г крема сирене, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Почистваме, измиваме и попарваме спанака за 30 мин. с вряла вода. Сваряваме картофите и нарязваме на дребни парченца. Разбиваме цеденото кисело мляко с крема сиренето и двата /три/ сварени жълтъка. Белтъците нарязваме на дребно и прибавяме към сместа. Счукваме с малко сол нарязаният на дребно чесън и слагаме в сместа с млякото. Нарязаните на ситно сварени картофи също омесваме внимателно с млякото. Попареният спанак оцеждаме, нарязваме на дребно с лукът и задушаваме до омекване в маслото. Оставяме да изстине. Прибавяме всичко към млякото, заедно с пресния магданоз, черен пипер и сол на вкус. Нека всичко престои захлупена за около час – час и половина да се омесят вкусовете. Наливаме си ракийца и започваме салатата.
На салатата допълнително могат да се добавят 2 с.л. зехтин, ако на някого според вкусът тази мазнина не е достатъчна.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар