сряда, 30 април 2014 г.

Агнешко с ориз



 

Продукти: 1 кг агнешко месо с кост, 2 връзки пресен лук, ½ ч.ч. /250мл./ ориз,60мл. олио, 1 морков,  1-2 стръка пресен чесън, 1 връзка пресен джоджен, 1 с.л. пресен нарязан девисил, 1 ч.л. черен пипер, щипка смлян кориандър, кимион, 1 с.л. бяло вино и сол на вкус.

Начин на приготвяне: Почиствате агнешкото месо и го сварявате с 1 ч.л. сол и бялото вино. По време на варенето махате появилата се пяна. След като изстине месото, го обезкостявате и нарязвате на дребни парчета. Прецеждате бульона в който се е варило месото.
Запържвате в олиото нарязаните лук, чесън и морков. Прибавяте ориза и пържите докато стане стъклен, ако е необходимо прибавяте по малко от горещият бульон – общо 1 и ½ ч.ч. /250 мл/. След като заври оризът, слагате нарязаното месо, джоджен, девисил и другите подправки. Посолявате на вкус и прехвърляте в подходяща тава. Печете на умерена фурна – 180 градуса, около 30 мин., докато оризът поеме течността и омекне.

Добър апетит!

При желание можете да добавите по 300 г нарязан пресен спанак или лапад, който предварително сте попарили и задушили в 30 г краве масло. Добавя се непосредствено преди да се прехвърли всичко в тавата за печене.
 
 
 
 
 
 
Както и други зеленчуци според вкусът Ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар