събота, 22 февруари 2014 г.

Картофи на фурна със сирене и печени чушки

Едно леко и приятно ястие. Приготвя се сравнително бързо.

Продукти: 1.2 кг варени картофи, 1 кг печен червен пипер, 350 г натрошено сирене, 50-60 мл олио, 2 с.л. нарязан пресен магданоз, ½ с.л. нарязана прясна чубрица, 1-2 малки глави,червен лук, 1 ч.ч. – 250 мл кисело мляко, 2 с.л. брашно, 3 яйца, 80 г настърган кашкавал, малко смлян черен пипер, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Намазваме дъното на тава с олио. Половината от нарязаните на кръгчета варени картофи нареждате, след това с опечените и обелени чушки, разрязани по дължина. Ръсите с натрошено сирене малко олио, накълцан лук, чубрица и магданоз. Добавяме черен пипер. Покриваме с останалата част от чушките, отгоре нарязани на кръгчета картофи. Посоляваме на вкус, наливаме 100 мл  топла вода. Печем в предварително загрята фурна на 190 г около 20 мин. След това правим заливка от киселото мляко, яйцата и брашното, ръсите с настърганият кашкавал и запичаме до зачервяване отгоре.
Съотношението на продуктите може да варира според вкуса Ви.
 
Добър апетит!

3 коментара:

  1. Инж.Надежда Михайлова от Мездра.26 март 2019 г. в 10:05

    От рода на вегетарианска мусака е това.

    ОтговорИзтриване
  2. Допадна ми рецептата и ми хареса вкусът, след като го направих. Идеално е, поднесено с пекана наденица 🤩 Освен това наистина е страхотна идея за вегетарианци, които ядат млечни продукти.

    ОтговорИзтриване